On line κράτηση εισιτηρίουΤιμολογιακή πολιτική ηφαιστείου

Νέα - Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΤΙΜOΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ (Ηφαίστειο Θήρας)

Θήρα, Δευτέρα 24/02/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ (ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ) ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ (Ηφαίστειο Θήρας).

Με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε το κοινό σχετικά με τη μεταβολή του αντιτίμου εισόδου (τιμή εισιτηρίου) για το Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης (Ηφαίστειο Θήρας).

Η  ΓΕΩΘΗΡΑ,  για να μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο της και να επεκτείνει τις δράσεις της, αποφάσισε την αναπροσαρμογή του εισιτηρίου στα σημερινά δεδομένα καθώς επίσης και τη διαμόρφωση μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής που θα αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών.

Για τη διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε στο τέλος της ανακοίνωσης την αναλυτική απόφαση του Δ.Σ. της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σχετικά με την Νέα τιμολογιακή πολιτική. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2286023021.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

ΝΕΑ_ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ_ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΤΗΣ_ΓΕΩΘΗΡΑ_Μ.Α.Ε._2020.pdf

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.

ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΔΕΡΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.

Θήρα, 21/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.) πραγματοποίησαν για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα ενημερωτικό διήμερο για το Ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Το διήμερο περιελάμβανε ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Μπελλώνειο καθώς και εκπαιδευτική εκδρομή στην Νέα Καμένη & περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της Θήρας.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης στο Μπελλώνειο ήταν ο κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας), με θέμα ¨Ηφαιστειακά πετρώματα και κρασιά: Η περίπτωση της Σαντορίνης¨ και ο κ. Χρήστος Πικριδάς (Καθηγητής Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, μέλος Επιστ. Συμβουλίου ΙΜΠΗΣ), με θέμα ¨Μελετώντας το πεδίο ταχυτήτων στον Ελλαδικό χώρο με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών GNSS και το νέο GNSS δίκτυο παρακολούθησης της Σαντορίνης¨

Σε ό,τι αφορά την εκδρομή της Κυριακής, αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ., ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ενίσχυσαν περαιτέρω την καλή διάθεση όλων.

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του διημέρου αυτού και εξασφάλισαν την μετακίνηση και διαμονή των δημοσιογράφων:

-          Τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ., Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Σπύρο Παυλίδη και Γιώργο Βουγιουκαλάκη.

-          Την Ένωση Λεμβούχων για τη δωρεάν διάθεση δύο σκαφών για την εκδρομή στο Ηφαίστειο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.                        

                                                                         

                                                                                  ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Μ.Π.Η.Σ. 2019

Κατόπιν της παρέλευσης της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας (17/10/2019, 12:00 μεσημέρι) για τις αιτήσεις συμμετοχής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους όσους υπέβαλαν συμμετοχή ότι η περιήγηση με σκάφος στην καλδέρα και ξενάγηση στο Ηφαίστειο θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Αθηνιού, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Η ώρα συνάντησης στον Αθηνιό είναι στις 09:00 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι στη θέση «Παλιά Προβλήτα», στο μέσον του λιμανιού, όπου υφίσταται ο ανοιχτός χώρος αναμονής (θολωτό υπόστεγο).

Για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή που θα κάνουν χρήση των πούλμαν τις ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. από το λύκειο των Φηρών η ώρα συνάντησης είναι 08:00 το πρωί στο λύκειο των Φηρών. Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να είναι απολύτως συνεπείς στην ώρα προσέλευσής τους ώστε να μην καθυστερήσει η περιήγηση.

Παρακαλούμε θερμά να είσαστε στον Αθηνιό το αργότερο μέχρι τις 9:00 π.μ., ώστε να αποφευχθεί καθυστέρηση της περιήγησης. Επίσης, παρακαλούμε τους συμμετέχοντες που θα μεταβούν στον Αθηνιό με Ι.Χ. αυτοκίνητο, να σταθμεύσουν σε σημεία που να μην παρεμποδίζουν τη λειτουργία του λιμανιού και την κίνηση άλλων οχημάτων. Παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες που θα μεταβούν με αυτοκίνητο να μοιρασθούν τον διαθέσιμο χώρο του οχήματός τους με γνωστούς ή/και φίλους τους, που πιθανώς να συμμετέχουν επίσης στην εκδρομή, ώστε να μετριασθεί ο αριθμός αυτοκινήτων που θα σταθμεύσουν στο λιμάνι.

Στον Αθηνιό θα είναι δύο σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων για να παραλάβουν τους συμμετέχοντες. Η περιήγηση θα ξεκινήσει με μετάβαση των σκαφών στη Νέα Καμένη όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ.. Στη συνέχεια τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τη Νέα Καμένη και θα πλεύσουν κοντά στα πρανή της καλδέρας με κατεύθυνση βόρεια προς Οία και Ημεροβίγλι. Σε αυτό το διάστημα οι επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ. θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το σχηματισμό και τη γεωλογική δομή της καλδέρας. Η επιστροφή στο λιμάνι του Αθηνιού θα ολοκληρωθεί έως τις 2:00 μ.μ..

Συμβουλεύουμε να διαθέτετε κατάλληλο ρουχισμό, ικανό να ανταποκριθεί στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της περιήγησης καθώς και να είσαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με αθλητικά παπούτσια, καπέλο και αντηλιακή προστασία γενικότερα.

Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας αρκετό πόσιμο νερό και ίσως κάποιο πρόχειρο γεύμα που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της δημοτικής επιχείρησης, ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., 2286023021 κατά τις ώρες 9:00 π.μ. με 3:00 μ.μ..

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) διοργανώνει την Ετήσια Ενημερωτική Εκδήλωση για το Ηφαίστειο το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 μμ στο Ίδρυμα  Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φηρά. Η εκδήλωση έχει στόχο την ετήσια ενημέρωση για την κατάσταση του Ηφαιστείου της Σαντορίνης και είναι ανοικτή στο κοινό (είσοδος ελεύθερη) και το φετινό θέμα της θα είναι:

Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους "


που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια.
  

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:


1.    Ηφαιστειακά πετρώματα και κρασιά: Η περίπτωση της Σαντορίνης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)


2.    Μελετώντας το πεδίο ταχυτήτων στον Ελλαδικό χώρο με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών GNSS και το νέο GNSS δίκτυο παρακολούθησης της ΣαντορίνηςΧρήστος Πικριδάς (Καθηγητής Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, μέλος Επιστ. Συμβουλίου ΙΜΠΗΣ)

Υπευνθυμίζουμε ότι την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019,  η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το ΙΜΠΗΣ, διοργανώνουν ανοιχτή περιήγηση με σκάφος στην καλντέρα της Σαντορίνης και ξενάγηση στο Ηφαίστειο από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΠΗΣ τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Αναλυτικά: http://www.geothira.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%89%CE%B8%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B5/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/161-anoikti_prosklisi_etisias_enimerosis_kai_periigisis_kai_ksenagisis_sto_ifaisteio_apo_epistimones_tou_impis