On line κράτηση εισιτηρίουΤιμολογιακή πολιτική ηφαιστείου

Γεωθήρα Μ.Α.Ε.

Σήμερα, η Γεωθήρα Μ.Α.Ε. εδρεύει στη Μεσαριά Θήρας και λειτουργεί υπό τη διοίκηση του προέδρου, του αντιπροέδρου, του διευθύνοντα σύμβουλου και του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της.
Στον ιστότοπό μας θα βρείτε πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν στη λειτουργία της Γεωθήρα Μ.Α.Ε. καθώς και πλούσιο υλικό σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας.

Ημερολόγιο ανακοινώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ LETS DO IT 2019

Θήρα, Δευτέρα 8/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ LETS DO IT GREECE, 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η περιβαλλοντική εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε από κοινού με το Δημοτικό Εμπορείου, το Γυμνάσιο Εμπορείου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ στο πλαίσιο  της πανελλήνιας δράσης «Let’s do it Greece 2019» με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!».

Η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece 2019 για τη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στην παραλία του Περιβόλου και Αγίου Γεωργίου έως τον Εξωμύτη. Μικροί και μεγάλοι εθελοντές καθάρισαν την παραλία, δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με σύμμαχο τον ανέλπιστα καλό καιρό, φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από πενήντα μαθητές του Γυμνασίου του Εμπορείου με τους καθηγητές τους, αρκετοί μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνοδευόμενοι από γονείς και δασκάλους, αλλά και τουλάχιστον είκοσι κάτοικοι του νησιού μας σε ομάδες.

Από την παραλία μαζεύτηκαν περίπου 550 κιλά διαφόρων σκουπιδιών, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μεγάλη παρουσία από μπουκάλια, καπάκια και καλαμάκια σε όλη την ακτή!

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε διέθεσαν ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους εθελοντές, ενώ έδωσε στους εθελοντές γάντια, καπέλα, σακούλες και νερά. Στο τέλος της δράσης, η ΓΕΩΘΗΡΑ προσέφερε επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ τα παιδιά που βρήκαν τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα στην παραλία βραβεύτηκαν ο καθένας με ένα σακίδιο πλάτης της Δημοτικής επιχείρησης.

Στόχος της δράσης δεν είναι μόνο ο καθαρισμός της παραλίας αλλά να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας της θηραϊκής κοινωνίας, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τη σύνδεση μεταξύ πολιτών, παιδιών και περιβάλλοντος

Της Κυριακάτικης δράσης του Let’s do it Greece 2019 είχε προηγηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου, η περιβαλλοντική δράση «Keep Aegean Blue» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον οργανισμό «All for Blue» της κ. Κατερίνας Τοπούζογλου και το ΕΠΑΛ Θήρας (πάνω από 300 μαθητές). Στη δράση αυτή συμμετείχαν καταδυτικά κέντρα του νησιού και η ΓΕΩΘΗΡΑ. Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Περίσσας αλλά και υποβρύχιος καθαρισμός της περιοχής «Μέσα Βουνό». Συγκεντρώθηκαν 483 κιλά σκουπίδια τα οποία μεταφέρθηκαν με το ημι-φορτηγό όχημα της ΓΕΩΘΗΡΑ

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., ευχαριστούν όλους τους εθελοντές, φορείς, γονείς, παιδιά και ενηλίκους, που συμμετείχαν και ευελπιστούμε ότι από κοινού θα περάσουμε το μήνυμα για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον! Let’s Do It Santorini!

56242470 1250196458467756 1973386753519648768 n                     DSC 1435  DSC 1440    DSC 1479   DSC 1490  DSC 1661  DSC 1718 

Δραστηριότητες

    Ηφαίστειο
Στα πλαίσια του εταιρικού σκοπού της Γεωθήρα Μ.Α.Ε. για την οργάνωση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων, η επιχείρηση έχει αναλάβει την αξιοποίση και την εκμετάλλευση του Ηφαιστειακού - Γεωλογικού Πάρκου νήσου Νέας Καμένης
    ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΘΗΡΑΣ