On line κράτηση εισιτηρίουΤιμολογιακή πολιτική ηφαιστείου

Γεωθήρα Μ.Α.Ε.

Σήμερα, η Γεωθήρα Μ.Α.Ε. εδρεύει στη Μεσαριά Θήρας και λειτουργεί υπό τη διοίκηση του προέδρου, του αντιπροέδρου, του διευθύνοντα σύμβουλου και του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της.
Στον ιστότοπό μας θα βρείτε πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν στη λειτουργία της Γεωθήρα Μ.Α.Ε. καθώς και πλούσιο υλικό σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας.

Ημερολόγιο ανακοινώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύστημα Αυτόνομης Πρόσβασης για ΑΜΕΑ στην παραλία της Περίσσας στη Σαντορίνη

Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε η Γεωθήρα Μ.Α.Ε. (εταιρεία του Δήμου Θήρας) στην παραλία της Περίσσας στη Σαντορίνη. Ο πρωτοποριακός εξοπλισμός δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία ήδυσκολία στην κίνηση να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια στη θάλασσα.

Το SEATRAC δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών και  αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΤΟΒΕΑ για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα για την διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Το SEATRAC αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, χρησιμοποιώντας ένα απλό τηλεχειριστήριο (το τηλεχειριστήριο το προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος στο τηλέφωνο 2286081327). Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος (ράμπα) για να κινούνται τα αμαξίδια. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε σχετική βοήθεια εφόσον αυτό απαιτηθεί.

«Με τη βοήθεια αυτού του μηχανισμού, οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να φθείρουν τον εξοπλισμό τους.  Όλοι πια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαντορίνης θα μπορούν να απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», δήλωσε η πρόεδρος της Γεωθήρας Μ.Α.Ε., κα Κατερίνα Καραμολέγκου. «Στόχος μας είναι οι παραλίες της Σαντορίνης να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους και πρόθεση μας να τοποθετηθούν ανάλογοι εξοπλισμοί και σε άλλες παραλίες του νησιού την επόμενη σαιζόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του SEATRAC στις παραλίες της Σαντορίνης αποτέλεσε πραγματική πρόκληση για την εταιρεία ΤΟΒΕΑ (εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών) εξαιτίας της βραχώδους δομής των ακτών του νησιού μας.

Ο μηχανισμός του SEATRAC αποτελεί μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση/αλλοίωση στις ακτές που τοποθετήθηκε. Μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ (http://tobea.gr/?q=node/62).

 

Δραστηριότητες

    Ηφαίστειο
Στα πλαίσια του εταιρικού σκοπού της Γεωθήρα Μ.Α.Ε. για την οργάνωση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων, η επιχείρηση έχει αναλάβει την αξιοποίση και την εκμετάλλευση του Ηφαιστειακού - Γεωλογικού Πάρκου νήσου Νέας Καμένης
    ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΘΗΡΑΣ