ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2024»

Η Δημοτική Επιχείρηση ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού της Σαντορίνης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2024 Απόφαση του Δ.Σ. αυτής, σας ενημερώνει ότι η Εικονική Αναπαράσταση της Ηφαιστειακής Έκρηξης με τίτλο «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2024» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου του 2024. Η αναπαράσταση θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου, θα είναι ορατή για το κοινό από όλη την καλντέρα και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει και φέτος ένα μοναδικό θέαμα για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών μας.

Ο Θεσμός των «Ηφαιστείων» που πραγματοποιείται στη Σαντορίνη για περισσότερα από 30 χρόνια έχει σκοπό να υπενθυμίσει στους κατοίκους του νησιού τη γεωλογική δύναμη που δημιούργησε αυτή την μοναδική γεωμορφία της Σαντορίνης και να χαρίσει στους επισκέπτες της μία μοναδική εμπειρία εικονικής παρακολούθησης ιστορικών γεγονότων του προορισμού που επέλεξαν να επισκεφθούν.

Τέλος, η πραγματοποίηση των «ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ» το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου έχει σκοπό να παρατείνει την τουριστική περίοδο, προσελκύοντας νέους επισκέπτες στη Σαντορίνη, για αυτό το λόγο έχει αποφασιστεί ότι η ημερομηνία της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας τη παρούσας δημοτικής αρχής και αυτή θα είναι το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.

 

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα