ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΠΗΣ

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σας προσκαλούν στην Ετήσια Γεωλογική Περιήγηση με ξεναγούς τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ. την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 με τίτλο: ” Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας: Μια βόλτα στο χώρο και το χρόνο του νησιού ” και είναι ανοικτή στο κοινό και με δωρεάν συμμετοχή. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, στέλνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e-mail: geothira@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΊ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.

Το πρόγραμμα της περιήγησης την Κυριακή 31 Μαρτίου έχει ως εξής:

 

  1. 09:00. Αναχώρηση από τα Φηρά (από την είσοδο του Λυκείου Φηρών), μετακίνηση με λεωφορεία στη νότια Θήρα. Παρουσίαση για την εισαγωγή στη γεωλογική εξέλιξη του χώρου και των ηφαιστείων. Παρατήρηση των πετρωμάτων των πρώτων ηφαιστείων της Θήρας.
  2. 10:30. Παρατήρηση των στρωμάτων της έκρηξης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1613 π.Χ.) στη νότια Θήρα.
  3. 12:00. Μετακίνηση στη βόρεια Θήρα. Παρατήρηση των πετρωμάτων των ηφαιστείων της βόρειας Θήρας και των μεγάλων τεκτονικών ρηγμάτων του χώρου.
  4. 13:30. Μετακίνηση στην Οία (Αμούδι). Παρατήρηση στρωμάτων τέφρας μεγάλων εκρήξεων και των νεότερων ρευμάτων λάβας της Θήρας.
  5. 15:00. Επιστροφή στα Φηρά.

 

Επισυνάπτεται ο χάρτης της ξενάγησης

ΧΑΡΤΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ – ΙΜΠΗΣ 2024

Σχετικά Άρθρα